ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii

In jos 
+4
nrares
Mengelaus
geno
cipi_TM
8 participanți
AutorMesaj
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 43
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii Empty
MesajSubiect: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 08:34

Titlu: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii
Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Turism/66817/Trei-curse-Tarom-redirectionate-din-cauza-vremii.html
Autor: ***
Data: 24.06.2009

Citat :

Trei curse ale companiei aeriene Tarom, doua interne si una externa, care trebuiau sa aterizeze pe aeroportul international “Henri Coanda” aseara au fost redirectionate spre aeroporturile din Constanta si Sibiu, din cauza conditiilor meteo nefavorabile de la Bucuresti.

Cele trei aeronave au aterizat pe aeroportul “Henri Coanda” dupa imbunatatirea conditiilor meteo de la Bucuresti.

Cursa interna Tarom RO648 Cluj - Bucuresti, cu 74 de pasageri la bord, care a decolat, ieri, din Cluj la ora 18:40 si trebuia sa aterizeze pe aeroportul “Henri Coanda” la ora 19:30 a fost redirectionata sa aterizeze pe aeroportul din Constanta. Indata ce conditiile meteo au permis aterizarea pe aeroportul “Henri Coanda” Bucuresti, cursa Tarom RO648 si-a reluat zborul si a aterizat la Bucuresti la ora 21:45.

Cursa interna Tarom RO708 Iasi - Bucuresti, cu 28 de pasageri la bord, care a decolat, ieri, de la Iasi la ora 18:55 si trebuia sa aterizeze pe aeroportul “Henri Coanda” Bucuresti la ora 20:00 a fost redirectionata pe aeroportul din Sibiu, in asteptarea imbunatatirii conditiilor meteo de la Bucuresti. Aeronava a aterizat pe aeroportul “Henri Coanda” la ora 23:09.

Cursa externa Tarom RO264, Istanbul - Bucuresti, cu 63 de pasageri la bord, care a decolat, ieri, de la Istanbul la ora 18:30 si trebuia sa aterizeze pe aeroportul “Henri Coanda” Bucuresti la ora 19:45 a fost - de asemenea - redirectionata pe aeroportul din Constanta, in asteptarea imbunatatirii conditiilor meteo de la Bucuresti. Aeronava a aterizat pe aeroportul “Henri Coanda” la ora 22:56.
Sus In jos
geno
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 94
Varsta : 41
Localizare : CLJ/LYS(pentru o vreme)
Data de inscriere : 27/01/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 10:24

din articolul asta mai aflam macar cum sta tarom cu PAX-ii Very Happy
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Varsta : 42
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 10:32

Yap! Cluj rulz bounce
Sus In jos
nrares
Flight Level 100
Flight Level 100
nrares

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 54
Localizare : Cluj-Napoca RO, Crema IT
Data de inscriere : 11/08/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 12:37

Ce dreaq cauta cursa de Iasi sa aterizeze la Sibiu? Ma gandesc ca totusi Constanta era mai la vale de Iasi, nu era musai sa treaca peste jumate de tara ca sa ajunga la Sibiu.
Sus In jos
raduvisitor
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor : 167
Data de inscriere : 27/01/2009

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 15:21

nrares a scris:
Ma gandesc ca totusi Constanta era mai la vale de Iasi, nu era musai sa treaca peste jumate de tara ca sa ajunga la Sibiu.

Mai la vale si mai la deal ... pana una alta, distanta calculata cu "air routing" ar cam fi:

Distance LRIA - LRSB: 168.04 (NM) / 193.42 (MI) / 311.22 (KM)
Distance LRIA - LRCK: 172.82 (NM) / 198.92 (MI) / 320.07 (KM)
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Intrebare   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 16:08

Ma oameni buni, am si eu o nedumerire: unica si simgura pista de pe LROP ce CAT are?? Ca vad ca de da ceva ploaie mai serioasa, ceata sau ceva zapada dau de belele!!
Sus In jos
stendec
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 80
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/03/2009

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 16:19

Cred totusi ca nu a pelcat de la LRIA direct catre LRSB, ci a venit pana la LROP, a dat ceva ture, a vazut ca nu se poate ateriza si a plecat la LRSB. Altfel nu avea rost sa decoleze. Majoritatea pasagerilor prefera trenul decat avion + tren
Sus In jos
http://n.a.
RwO
Membru activ
RwO

Numarul mesajelor : 767
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 11/03/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 16:56

08R e CATIIIB si 26L e cat II. Cred ca si cea inchisa (08L/26R) e la fel. Problema nu o constituie insa ILS-ul de la Otopeni ci aeronavele, in marea majoritate ATR-uri care au CATII si mai mereu pe vreme nasoala apeleaza la alternate. Nu stiu ce avion aveau cei de la Finnair care au ajuns tot pe LRCK (ERJ170 sau 190) insa mai sunt si exceptii.
Sus In jos
http://transeuroex.blogspot.com
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Varsta : 42
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 17:00

Rwo nu se aplica la stirea de mai sus.In afara de cursa de Iasi care sigur a fost cu ATR cea de Cluj a fost cu Airbus si cea de IST cu Airbus sau Boeing.Probabil a fost furtuna foarte puternica Smile
Sus In jos
RwO
Membru activ
RwO

Numarul mesajelor : 767
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 11/03/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 17:11

IST a fost cu 318, e adevarat. Dar de regula ATR-urile au probleme cu vremea, insa lun seara chiar a fost nasol.
Sus In jos
http://transeuroex.blogspot.com
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 21:40

talonone a scris:
Ma oameni buni, am si eu o nedumerire: unica si simgura pista de pe LROP ce CAT are?? Ca vad ca de da ceva ploaie mai serioasa, ceata sau ceva zapada dau de belele!!

Nu are a face CAT-ul cu TSRA, WS sau SQ. Astea fiind fenomenele cele mai intilnite in ultima perioada pe OTP/BBU. Din moment ce a tipat "Windshear, windshear" ai apasat TO/GA si ratezi.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyMier 24 Iun 2009, 23:57

Griff a scris:
talonone a scris:

Nu are a face CAT-ul cu TSRA, WS sau SQ. Astea fiind fenomenele cele mai intilnite in ultima perioada pe OTP/BBU. Din moment ce a tipat "Windshear, windshear" ai apasat TO/GA si ratezi.

Si ce rafale de vant erau inregistrate in acel moment??
Sus In jos
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii EmptyJoi 25 Iun 2009, 18:54

talonone a scris:
Griff a scris:
talonone a scris:

Si ce rafale de vant erau inregistrate in acel moment??

Nu stiu sa-ti zic, dar aseara cand am dat reply la mesajul tau, in metar era declarat WS pe toate pistele.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii   Trei curse Tarom, redirectionate din cauza vremii Empty

Sus In jos

Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Mai multe curse aeriene au intarzieri din cauza vremii
» Zboruri redirectionate de la Sofia la Bucuresti, din cauza cetii
» Blue Air anuleaza trei curse pe 31 decembrie..
» Trei avioane nu reuşesc să aterizeze la Timişoara din cauza ceţii
» Wizz Air anuleaza trei zboruri din cauza unei greve in Italia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: