Numarul mesajelor : 447 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/08/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 00:16
sfortari indelungi petru a stoarce cate ceva din negative...
cam asta a iesit:
..si static
Multumiri pentru salut!
si Besenyei
IS-28 B2
Veres Zoltan:
fapt divers legat de fotografia aceasta: in cupola cabinei MXS-ului, in dreptul tamplei stangi a lui Veres se vede reflexia clara a unui spotter cu obiectivul spre avion
iata si un crop 100%
(cred ca e Ratus...)
Iacarii Acrobati:
fisier original fara crop (21MP bun de printat A2)
Zlin-ul 142:
Balonul cu aer cald al Aeroclubului
Electricianul nostru de serviciu scruteaza orizontul (un pic obosit?)
... si fotograful nostru intergalactic (astro-fotograf se numeste?) cred ca dezamagit din cauza vremii cam sumbre
Si grupul de miloane... dupa ce brigada RoSpotters a facut furori pe plaja din Mamaia, reuniunea s-a facut unde altundeva decat la munte. Urmeaza in campie, sper ca la Sirnaville prezenta sa fie la fel de impresionanta.
si.. fiindca se cere o incheiere, oarecum...
si fiindca suntem la capitolul "aerodinamica"...
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 03:03
Timpul limitat si numarul mare de poze facute m-a facut sa aman pana acum postarea fotografiilor mele.
Iata cateva dintre cele mai bune:
danutvlad Airport Level
Numarul mesajelor : 24 Varsta : 60 Localizare : Bacau Data de inscriere : 12/07/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 06:24
Multumiri tuturor pentru poze! Stiati ca s-au adunat peste 600 in ultimele 3 zile? Multumiri domnului Codrutz pentru poza de grup. Mai atasez cateva facute cu megasapuniera mea:
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 10:36
Excelente pozele baieti! Codrutz multumim de poza de grup si cand ai timp mai pune fotografii facute de tine, toti avem ceva de invatat din ele
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 12:49
Pun si eu cu intarziere cateva poze de la Ghimbav. Cele cu baietii (si fetele ) mai incolo... Mi s-a parut o atmosfera extraordinara acolo in mijlocul spotterilor care s-au adunat mult, mult mai multi decat orice asteptari. Probabil ca ne-am fi cunoscut mult mai bine daca mitingul tinea 3-4 zile asa cum a fost in cazul WEAF Mamaia! Multumiri lui George Rotaru pentru ajutorul acordat si promitem sa fim la fel de ascultatori si turele viitoare pe la mitinguri! Multumiri lui Codrutz pentru obiectiv, fara de care vanzatorii ambulanti de mici si bere isi faceau planul 120% ... Multumiri lui Ratus pentru organizare si tuturor baietilor faini de pe forum pentru atmosfera extraordinara de pe aerodrom si nu numai! Imi pare rau ca printre fotografiile pe care le-am facut nu am nici una cu Mytzu si standul AR...! Tura viitoare dedic o sectiune numai pentru asta
Incep cu Peter Besenyei si al sau Extra EA-300S/HA-RED/cn: 1032
Asta ar fi trebuit sa fie o fotografie cu demonstratia lui Besenyei...Da' de unde?!? Pana am declansat...trecuse
Si ca o curiozitate...pentru mine...se vede o umbra sub deriva...Ce o fi? Umbra stabilizatorului pe fum ori e din cauza luminii?!?
Veres Zoltan/MX Aircraft MXS-R/N540XX/cn: 6
Iacarii Acrobati: Yak-52TW/YR-UAA/cn: ,YR-UAU/cn:
Elicopterele:
Un spotter spotterind spotterii de pe RoSpotters
Batranul Florea:
O poza facuta la indemnul lui Valavia: Hai! Ce stai si te uiti la ele! Ia-le! Iar eu ud pe dinafara si uscat complet pe dinauntru...m-am conformat! Totusi erau prea departe deja si pentru maiestria 400-lui de la Codrutz!
Echipa de la RAS tocmai aterizase. D-l Ivascu in spatele copilotului
Pe asta tre' s-o fac pachet sa o trimit blonzilor de la A.net!
Si cum ma uitam eu prin sticlele obiectivului...odata..hopaaa...asta-i Vali! Ce-o fi cautand la mansa Festivalului?!?
Vine toamna...bird spotting..
Cam atat de la Ghimbav. A fost frumos! Celelalte poze, cele cu spotterii, mai tarziu. Cred ca ar trebui sa mutam pozele cu noi la SELF PICS... Ramane de discutat...
Sper sa va placa!
Ultima editare efectuata de catre dylan in Mier 12 Aug 2009, 14:10, editata de 1 ori
D13-th_Mytzu Airport Level
Numarul mesajelor : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/06/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 13:47
pare umbra ampenajului orizontal peste fum
D13-th_TakeOff Membru activ
Numarul mesajelor : 247 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 27/06/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 15:15
Excelente poze, felicitari tuturor... Un sfat: sunt prea frumoase pozele incat sa nu fie valorificate intr-un fel... pentru colectia toamna/iarna, parerea mea, decat un calendar asortat mai bine faceti mai multe, fiecare cu cate o tematica: aerobatic, planorism, aerobuze, parasutism, ulm etc... eu personal as lua din fiecare cate un calendar...
flysebi Flight Level 400
Numarul mesajelor : 437 Varsta : 34 Localizare : bucharest Data de inscriere : 07/03/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 20:39
Buna idee Lucian acum sa fie de acord si ceilalti poate le distribuim cu revista
lucian21 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 51 Localizare : galati Data de inscriere : 19/04/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 22:04
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 12 Aug 2009, 22:42
Felicitari tuturor pentru poze Voi posta si eu doua filmulete cu Veres Zoltan..sper sa va placa Evident toata lumea a fost uimita de Veres Zoltan si Peter Besenyei care au facut un show de exceptie,dar TREBUIE NEAPARAT sa recunosc!!!! Domnul Stamate cu Nea' Simi au fost INCREDIBILI!!!!! tot respectul! din pacate nu am filmat nici formatia de b2 si nici solo-ul....eram prea uimit...chiar nu credeam ca se poate asa ceva cu un IS28B2... incredibil!!!
acum filmuletele cu zoltan veres
flysebi Flight Level 400
Numarul mesajelor : 437 Varsta : 34 Localizare : bucharest Data de inscriere : 07/03/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Joi 13 Aug 2009, 00:45
legat de b2... traiasca dom' simi si dom' stamate pt demonstratie
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Joi 13 Aug 2009, 08:06
Nuuu! Nu ne plictisesti dimpotriva Mai baga, ca ai facut si tu o gramada! Hehe! Apare si colega de la Tuzla langa Diamond-ul ala....Pocahontas cum am botezat-o noi in iulie la WEAF Daca se mai uita prin forumul nostru...sper sa nu se supere...
Stefan Flight Level 100
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 25/04/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Joi 13 Aug 2009, 18:32
dylan a scris:
Apare si colega de la Tuzla langa Diamond-ul ala....Pocahontas cum am botezat-o noi in iulie la WEAF Daca se mai uita prin forumul nostru...sper sa nu se supere...
Colegii de la Tuzla, o striga... MATRAGUNA .
YR-BGP Airport Level
Numarul mesajelor : 86 Varsta : 47 Localizare : Maneciu Prahova Data de inscriere : 30/01/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Joi 13 Aug 2009, 22:50
Stefan a scris:
dylan a scris:
Apare si colega de la Tuzla langa Diamond-ul ala....Pocahontas cum am botezat-o noi in iulie la WEAF Daca se mai uita prin forumul nostru...sper sa nu se supere...
Colegii de la Tuzla, o striga... MATRAGUNA .
Si nu se supara .Cristina este cea care se ocupa de organizarea evenimentelor RAS.
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Vin 14 Aug 2009, 21:09
Vreau sa incep prin a multumi tuturor celor care au contribuit la acest eveniment. Nu-i enumar pentru ca ii stim cu totii cei care am fost la Ghimbav.
Inca o data un mare MERCI !!!
Cam asa arata cerul la ora la care ne pregateam de plecare din Bucuresti
In continuare doar obiecte zburatoare
Liviu
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Vin 14 Aug 2009, 21:38
Liviu esti tare!! Exceptionale pozele, m-au lasat cu gura cascata. Iar ultima e de inramat si de pus deasupra capului
Dylan Moderator
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Vin 14 Aug 2009, 21:38
Bune pozele! Dar doar atat?!? Cand mai bagam cate un comentariu mai deochiat si ma uitam in jur erai permanent cu ochii in eye-viewer!!! Mai am si eu cateva poze cu baietii dar le mai tin! Astea-s ca blues-ul, tutunul si cu voia voastra...ca whiskey-ul ... cu cat is mai vechi cu atat is mai bune...
LE: De ce nu vedem pozele si pe PP.net, JP si A.net?!? Trebuie incercat!
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Sam 15 Aug 2009, 07:02
Merci baieti pentru aprecieri.
Poze ar mai fi, dar trebuie si timp pentru prelucrare. Iar pentru PP, JP si A.net cred ca trebuie sa mai lucrez la calitate.
Liviu
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Sam 15 Aug 2009, 19:54
Pozele sunt nemaipomenite, pentru un biet uituc din Bartolomeu care nu-si poate descarca pozele sunt chiar ... alifie Poate imi permiteti sa incerc si eu ceva de marti incolo? PS Acum un sfert de ora Vilga de la Ghimbav a trezit toata mahalaua, trecand cu rotile la cativa centimetri de acoperisul blocurilor. Inca un semn ca TransilvAeroShow nu s-a ispravit.
vishzu Moderator
Numarul mesajelor : 1036 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/04/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Dum 16 Aug 2009, 12:15
O parte din pozele facute de mine.
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mar 18 Aug 2009, 19:49
Gata, am reusit sa imi regasesc cititorul de carduri, mi-am "citit" pozele si am vazut ca nu are rost sa concurez cu cele de mai sus. De aceea o sa incerc sa compensez cu momentul si subiectul imaginior.
Prima luare de contact cu locul faptei, vineri seara. Ploaia care m-a chinuit toata ziua, inca de la plecarea din Rosiori, s-a domolit. Dar oare se va zbura maine?
S-ar zice ca da, mai ales ca AN-2 este tras la hangar: la baica, Florica!
Sambata dimineata, alarma telefonului m-a trezit devreme, dar nu am injurat-o ca in timpul anului scolar (ci altfel). La ora 8 eram la aerodrom. Inca nici nu aparuse baiatul care vindea bilete, asa ca am tras blatul fara sa vreau. Printre avioane incepea sa se adune lumea, iar Bonsai sa isi incerce aparatura din dotare.
Frig tare,plafon jos, ceata ... elicopterul Realitatii, geamurile aburite, se aeriseste. Mi-a trebuit nitel pana l-am recunoscut pe baiatul cu ochealari care ii dadea tarcoale: Adelin Petrisor. Apoi am fost curios sa intelg ce tehnica au oamenii astia ca sa filmeze evolutiile de la mare distanta, si am vazut ochiul celor care stau acasa.
Grosul gastii de spotters e pe drum, vine dinspre Bran. Ca un brasovean care isi inchipuie ca stie, le dau indicatii prin telefon In sfarsit, se aude un tunet, se stravede fortajul unui MiG, inteleg ca e sonda meteo, si imediat, peste pista se ridica inca o sonda : o motoparapanta. Incepe!
"Sondorul" aterizeaza, dar pentru el greul de abia acum incepe: trebuie sa-si poarte crucea. Pardon, motorul.
"Poftiti in vagoane!" pare sa le strige dl Rotaru, din alergare, celor care vor incepe balul.
Intre timp, Romanian spotters s-au constituit intr-un grup oficial, au fost instruiti cum sa se comporte si li s-a dat in primire noul loc de munca. Si dintr-o data, Valavia a crescut in ochii mei:
Apare un Diamond Twin Star. In public se vorbeste de apropiata aniversare,la Brasov, a 50 de ani de la inceputurile dieselizarii la CFR. Acum incepe si la aviatie.
Dupa o asteptare infrigurata, cu urechile la statie, hop si aeronavele militare. 3 MiGuri cu galagie multa, apoi trei elicoptere pe care le vedeam misunand de cateva minute inspre Lempes. "Cum, numai atat a fost?" ne intrebam noi toti, dezamagiti. Dar aveau sa revina ca sa ne prezinte omagiile lor.
Chemati de nevoi fizice (ne-am adus aminte ca pe aerodrom sunt niste dozatoare de bere si brusc ni s-a facut sete), am evadat de la locul nostru. SI ne-am crucit: pe iarba domnea inca un monstru (truck) al lui Butuza:
Cand sa ne intoarcem la grup (sosisera super guest stars varu Zoltan, Besenyei si Iacarii), un frumos (de tot) Dauphin isi ia inima-n dinti si zborul. Iar un jandarm se repede disperat la noi "Ba, inconstientilor, voi nu vedeti ca va calca ielicopteru? Ba vedeam, cum sa nu, dar merita!
De abia reveniti intre maracinii de la capatul pistei, un domn cu sepcuta galbena ne avertizeaza: "Vedeti ca o sa va zboare bagajele". Chiar toate n-au zurat, dar palariile au fost in real pericol. Vorba lui Didier Daurat: "Dans le vent des helices".
CandIak-urile s-au apropiat de start, eu m-am apropiat de cabina deschisa a unui IAR 46. Pana sa ma cheme inapoi Vali, am apucat sa fur imaginea bordului. Vorba aia (din Teleorman): "Sa nu uiti, Darie! Nimic sa nu uiti!"
Evolueaza Iacarii Acrobati (probabil pentru ultima data numai in doi). Executa ruperea formatiei, eu o fotografiez cu Canon-ul, dar poza e slaba. S-o vedeti pe aia facuta cu telefonul!
Ma opresc aici pentru moment, ca a in ceput meciul. A suivre.
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 19 Aug 2009, 12:08
Foarte frumoase fotografiile si savuroase comentarii. Multumim pentru prezentare si asteptam si continuarea
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mier 19 Aug 2009, 16:18
Multumesc si eu pentru apreciere. Mai bine incercam sa continuu sa incarc poze aseara, decat sa ma uit la meci, dar ... de... Episodul al doilea incepe cu continuarea. A evolutiei Iacarilor, care, dupa ce au aterizat ocolind cu grija musuroaiele la aterizare, s-au decis sa "faca focul" pentru spectatori.
Cam neclara situatia ... "Oare ce avem noi aici?"
Peter Besenyei e in aer, probabil energizat cu Red Bull (sper sa nu ma sacntioneze ceneaul ca fac publicitate); la sol, ascunsa intre doi Ikari, benzinaria ambulanta si servantii ei: la fiecare plin, cate un talon castigator.
Peter bacsi si-a incheiat evolutia. Lumea e in extaz de admiratie, iar domnia sa, de la inaltimea cabinei, continua miscarile acrobatice: "Kosonom sepen, Bimbav!"
Dimineata nu se vedea nici capatul pistei. Intre timp a aparut Magura. Pfff! ce caldura!
A intervenit un timp mort. Unii dintre noi, veniti la Brasov cu microbuzul, incep sa se gandeasca la plecare. Deci, o luam spre iesire, iar in drum ne intalnim cu un pui de avion. Il auzim cum se roaga, taxi-ing prin iarba: "Eu sunt mic, Tu fa-ma mare!"
Ajunsi in parcare, auzim un motor de avion. Ce-o mai fi si asta? Printre plopi, distingem tricolorul maghiar. Asta e, ne-am pacalit, varu Zoltan face un zbor neanuntat. N-are nimic il vedem maine. ...Care maine soseste cu soare in Bartolomeu. La numai 2,8 km de la iesirea din bloc, adica la intrarea in aerodrom, frig de ma vad nevoit sa refac traseul in sens invers, dupa un pull-over. Uit sa iau si cheia de la intrare, asa ca revin fara haine groase si, cu o nesimtire de sofer cu numar de Bucuresti, ii tai calea unui spotter de Brasov. Am aflat cateva minute mai tarziu de ce m-a apucat sughitul . Inca o data imi cer iertare, Vreauinaer! (dar si bucurestenilor, nu sunt toti nesimtiti)
Ca sa uitam frigul ne prefacem ca suntem in casa si ne uitam la TV. Airvan se pregateste pentru decolare.
Incepe muzica pe cer, cu o "cheie sol" departe de sol, desenata de un sol al tarii vecine.
Apoi i se ofera material de lucru doctorului cardiolog
Stam de vorba cu un ucenic al lui Postolache; "Ai vazut ce inima mare are sefu?!"
Feriti linia 1! Vine trenul de persoane, cu o Vilga si planoare!
Cerul Bimbavului e tot mai incarcat. Cu de toate.
S-a degajat plafonul. Dupa ce a scapat, pe la 1200 de metri, de incarcatura, batranul Florica, ca o iubire alb/albastra olteneasca din Ardeal, vine sa ne arate ca nu mai e cel afumat de vineri.
Doua zile, balonul aeroclubului si-a aratat muschii. Duminica dupaamiaza si i-a pus la lucru, dar paramele l-au tinut in frau.
Programul se apropie de sfarsit. Pe sus Iakurile, pe jos, ba pe sub avion, ba in avion, varu Zoltan se pregateste de drum. Vison lataso, Bimbav!
Au plecat toti. Cei care mai vor la munte, au tras la hangar. O ultima privire spre cer ... nu mai e nimic. Hai acasa. Noapte buna, Bimbav! (expresie care, alaturi de "catana-n Bimbav", care nu mai stiu ce voia sa zica, mi-au leganat pruncia).
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Dum 23 Aug 2009, 14:46
Salutare! O sa incerc sa nu postez imagini similare cu cele de mai sus, desi e cam greu. Tineti cont va rog ca aparatul meu e cam batraior, are deja vreo 4-5 ani saracul
Parasutisti vs pasare
Ciocnire frontala
Forta
La intampinare
Pazea ca vine!
Maestrul Peter Besenyei
No comment
Maestrul Zoltan Veres
Sus spre zarile albastre
Iacari la Indigo
La revedere, dar mai vorbim!
Oopps, missed you!
Primul LanceR C, din 1996, inca mai zboara!
Hi Five
Baie de multime
Pa, eu am plecat!
Alt LanceR-C, duminica
Tai tai!
Alinierea
Lume multa, mon cher
Suprapunere
Uau indeed...
Just another day at the office
In incheiere, zbor razant
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009 Mar 25 Aug 2009, 10:02
O poza care merita sa fie postata: masina organizatorilor, cu inscriptia respectiva.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009
TransilvAeroShow Editia 2 - Ghimbav 8-9 August 2009